Hayaller Ülkesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hayaller Ülkesi


 
AnasayfadenemeLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 ..Soslar..

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KülFeT
ADMİNİYE
ADMİNİYE
KülFeT


Kadın Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 31
kişisel ileti : Keşkelerle dolu SON..
ruh hali : ..Soslar.. Sirit10
Tuttugun takım : ..Soslar.. 5ae02d2e4544801f0825b8425cf11013
rep puan : 100000
rep gücü : ..Soslar.. Reputationpossscv3
Kayıt tarihi : 27/12/08

..Soslar.. Empty
MesajKonu: ..Soslar..   ..Soslar.. Icon_minitimePaz Ara. 28, 2008 1:30 pm

Acılı portakal sosu

MALZEMELER
2 Çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
6 Çorba kaşığı portakal suyu
2 Adet kıyılmış acı kırmızı biber
1 Çorba kaşığı biber salçası
½ Su bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırın



Balık sosu



MALZEMELER


1 su bardağı çiçek yağı
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kasığı hardal
1 limon


HAZIRLANIŞI

Malzemelerin hepsini bir kapta toplayın. Üzerine limonu sıkın. Mikserle ve çatalla bu karışımı iyice çırpın. Balık sosunuz artık hazır.
Balık sosunu tavada veya ızgarada pişirdiğiniz balığın üzerine istediğiniz miktarda dökün.
Satın aldığınız balığınızı eğer tava yapacaksanız: Temizleyip yıkadıktan sonra suyunu çekmesi için iki kat kağıt havlunun üzerine serin. Üzerine de aynı kağıttan koyun ve kağıdın balığın suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın. Bu işlem balığın daha lezzetli olmasını ve balıktaki unun yağı yakmamasını sağlar.



Beşamel sos

MALZEMELER
4-6 kişilik

2 ½ su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
az tuz


HAZIRLANIŞI

Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.


Biber sosu

MALZEMELER

1kg sivri biber
1 kg.domates
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sirke


HAZIRLANIŞI

Biberleri iri olarak kıyın. Yağ ve sirkeyi tencereye koyup kaynatmaya başlayın ve biberleri ekleyin. Biberler sarardığı zaman rendelediğiniz domatesleri ekleyip suyunu biraz çekene kadar kaynatın. Acı seviyorsanız biberlerin bir kısmını acı kullanabilirsiniz arzuya göre tuz ekleyebilirsiniz. Buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://hayal.hareketforum.net
KülFeT
ADMİNİYE
ADMİNİYE
KülFeT


Kadın Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 31
kişisel ileti : Keşkelerle dolu SON..
ruh hali : ..Soslar.. Sirit10
Tuttugun takım : ..Soslar.. 5ae02d2e4544801f0825b8425cf11013
rep puan : 100000
rep gücü : ..Soslar.. Reputationpossscv3
Kayıt tarihi : 27/12/08

..Soslar.. Empty
MesajKonu: Geri: ..Soslar..   ..Soslar.. Icon_minitimePaz Ara. 28, 2008 1:38 pm

Domates Sosu

MALZEMELER

2 diş sarmısak
1 tutam fesleğen
6 kaşık zeytinyağı
3 adet taze kırmızı biber
4 adet olgun domates (veya bir çorba kaşığı salça)
tuz


HAZIRLANIŞI

Yağı ufak bir tencereye koyup kızdırın. İnce kıyılmış sarmısak ve kırmızı biberleri ilave dein. 3 dakika kadar sote edin. Rendelenmiş domatesleri veya bir kahve fıncanı su ile ezilmiş salçayı ilave edin. Kısık ateşte on dakika pişirin. Tuz ve fesleğenleri sosa ilave ettikten sonra 5-6 dakika daha pişirin. Sıcak sıcak makarnanın üzerine dökün.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://hayal.hareketforum.net
KülFeT
ADMİNİYE
ADMİNİYE
KülFeT


Kadın Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 31
kişisel ileti : Keşkelerle dolu SON..
ruh hali : ..Soslar.. Sirit10
Tuttugun takım : ..Soslar.. 5ae02d2e4544801f0825b8425cf11013
rep puan : 100000
rep gücü : ..Soslar.. Reputationpossscv3
Kayıt tarihi : 27/12/08

..Soslar.. Empty
MesajKonu: Geri: ..Soslar..   ..Soslar.. Icon_minitimePaz Ara. 28, 2008 1:41 pm

Biralı ızgara sosu

MALZEMELER

1 adet ince kıyılmış küçük soğan
1 su bardağı ayçiçek yağı
1/4 su bardağı limon suyu
1 diş doğranmış sarmısak
1 yemek kaşığı acılı sos
2 su bardağı biber sosu
2 su bardağı bira
1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Yağı ısıtın, soğan ve sarmısağı yumuşayana kadar pişirin. Limon suyunu, birayı, biber sosunu, acılı sosu ve tuzu katın. Orta derecede ısıda, sosta kabarcıklar oluşana kadar pişirin. Izgara esnasında etin üstüne sürün. Etleri bu sosa yatırıp birkaç saat buzdolabında bekletilip daha sonra da ızgara yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://hayal.hareketforum.net
KülFeT
ADMİNİYE
ADMİNİYE
KülFeT


Kadın Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 31
kişisel ileti : Keşkelerle dolu SON..
ruh hali : ..Soslar.. Sirit10
Tuttugun takım : ..Soslar.. 5ae02d2e4544801f0825b8425cf11013
rep puan : 100000
rep gücü : ..Soslar.. Reputationpossscv3
Kayıt tarihi : 27/12/08

..Soslar.. Empty
MesajKonu: Geri: ..Soslar..   ..Soslar.. Icon_minitimePaz Ara. 28, 2008 1:43 pm

Domatesli kekik sosu

MALZEMELER
50 gr kurutulmuş domates
2 diş sarmısak (iyice ezilmiş)
1 Demet taze yada kurutulmuş kekik
2 Çorba kaşığı sirke
½ Su bardağı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Kurutulmuş domatesleri kaynar sirkeli suda 5 dakika bekletin.
Suyunu süzdükten sonra ince ince doğrayın.
Kekiği ilave edip iyice karıştırın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://hayal.hareketforum.net
 
..Soslar..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Hayaller Ülkesi  :: ۞ HAYAL FORUM yaşam ۞ :: ۞ OCAK BAŞI ۞-
Buraya geçin: